Större kvantitet ger större möjligheter till god kvalitet

lars-erfaldt-zetterbergs-almi-foretagspartner-tillvaxtresanAnrika Zetterbergs vet hur man överlever på en hård marknad. Företaget som funnits sedan 1923 har sett många industrijättar komma och gå. Inför en större nysatsning kan dock även den mest rutinerade behöva lite hjälp på vägen. Exempelvis genom Almis satsning Tillväxtprogrammet för etablerade företag.

Zetterbergs utvecklar, tillverkar och monterar påbyggnader för tunga lastbilar. 2013 tog Lars Erfäldt över VD-posten med ambitionen att först fokusera på lönsamhet och därefter växa i volym. Almis satsning Tillväxtprogrammet gav företaget ett uppdaterat fokus på tillväxt och fick dem att inse att större kvantitet också ger större möjligheter till god kvalitet. Zetterbergs ser ljus ut och Lars rekommenderar Almi som rådgivare oavsett vilken storlek din verksamhet har.

Här ger Lars sina egna råd till dig som företagare:

Våga ta steget
Vare sig det handlar om att köpa, starta eller investera gäller samma sak. För att nysatsa på produkter och marknad måste du våga ta steget.

Rekrytera rätt
Rätt medarbetare med rätt attityd och inställning är viktigare än ett bra cv.

Sätt tydliga mål och jobba stenhårt
Men kom även ihåg att ta ledigt ibland, annars orkar du inte i längden …

Vill du läsa mer om Zetterbergs, företagets tillväxtresa och samarbetet med Almi Företagspartner? Klicka här