Innovatör med många strängar på sin gura

ola-strandberg-strandberg-guitars-almi-foretagspartner-tillvaxtresanEfter 15 år i mjukvarubranschen bestämde sig Ola Strandberg för att ta upp sin ungdomshobby på nytt – att bygga gitarrer. Snart köade världsberömda musiker för att testa hans banbrytande design och i dag har varumärket världen för sina fötter. Almi har följt med från starten.

2007 föddes idén till den första gitarrprototypen. Tidigare hade musiker som var ute efter det lilla extra fått nöja sig med konventionella gitarrer med en tillbyggd sträng. Ola Strandberg tänkte bortom traditionerna och angrep utmaningen ur ett industridesignperspektiv, snarare än som ett regelrätt gitarrbygge. I dag är hans EndurNeck ™ ikonisk och Strandberg Guitars satsar hårt internationellt, bland annat på den amerikanska, japanska och kinesiska marknaden där intresset är stort.

Här är Olas bästa tips till andra innovatörer:

Fyll behovet
Agera efter vad du tror att kunderna saknar, snarare än utifrån vad du tycker är häftigt. Försök hitta ett sätt att kommunicera med marknaden. Vad saknas och hur kan du fylla behovet?

Sätt din egen agenda
Lyssna och ta in, men låt inte andra bestämma vad ditt varumärke ska vara. Om du har möjlighet – testa och verifiera ditt produkterbjudande, exempelvis via crowdfunding, innan det blir din huvudsakliga inkomstkälla. Försök också att hitta ”riktiga” kundreferenser, då de inger förtroende för din produkt.

Våga säga nej
Skulle något strula på vägen, måste du kunna stå för garantin. Våga säga nej till kunder du inte är säker på att kunna vårda.

Vill du läsa mer om Strandberg Guitars, företagets tillväxtresa och samarbetet med Almi Företagspartner? Klicka här