Det är obalansen som håller igång utvecklingen

Nätet flödar nu över med åsikter om att 2016 varit ett riktigt dåligt år. Allt från kriget i Syrien, valet av Trump och Brexit till att ett flertal rockikoner som Bowie och Prince lämnat oss eller lägger ner, som Kent. Det finns mycket man önskar hade varit på ett annat sätt eller inte hänt alls och ur ett makroperspektiv var nog inte 2016 ett toppår. Jag känner dock stor tacksamhet över att i det lite mindre perspektivet och i vardagen få vara med och träffa entreprenörer som ser möjligheter, hittar nya infallsvinklar och lösningar och som med entusiasm kör full fart in i framtiden. Det ger en stark känsla av hopp!

Vi på Almi arbetar mycket med coachning av företag och entreprenörer runt strategier för hur man tar sig dit man vill, det vill säga att nå önskat läge och få förverkliga sina visioner. För att göra det måste man förstå nuläget, hur verkligheten verkligen ser ut och inte väja för de tuffa och kanske obekväma frågorna. Har jag en affärsmodell som är hållbar och skalbar? Har jag de kompetenser och de processer jag behöver? Är jag tillräckligt lönsam? Fostrar jag en kultur på företaget som kan bära oss dit vi vill? Behöver jag en annan ledning? Kommer min tillväxt vara hållbar? Det är obalansen mellan hur det är och hur det borde vara som håller igång utvecklingen. Dessa tankar är något att ta med sig in i 2017!

Företagens tillväxt och framgång är Almis framgång och vi har inga andra måltal. Vi får ofta höra av företagen att vi inte väjer för de svåra frågorna. Vi kommer inte alltid med en massa lösningar men genom frågor och coachning hittar ofta företagen vägen framåt på sin tillväxtresa. Den här typen av arbetsmetodik skapar en nära relation med företaget och ger oss möjligheten att fortsätta vara en partner på tillväxtresan när nya behov uppstår.

Hållbar tillväxt handlar också om att du som företagare ska hålla! Hoppas du har möjlighet att ladda batterierna på det sätt som just du behöver under jul-och nyårsledigheten.

bengt-ake-ljuden-vd-almi-foretagspartner-tillvaxtresan

/Bengt-Åke