Aurora TeleQ – internationellt telefonsystem från Uppsala

CASE_blogg_679x379“Vi ringer upp dig idag ungefär kl 10.30…” Kanske känner du igen frasen från de gånger då du ringer till din vårdcentral, tandläkare eller andra vårdmottagningar? Aurora Innovation är företaget bakom det revolutionerande telefonsystemet Aurora TeleQ, som idag används internationellt.

Aurora TeleQ började som ett telefonsystem där patienter blir uppringda istället för att behöva sitta och vänta i telefonkö. Systemet har nått stora framgångar och efterfrågas just nu i stora delar av Europa. Aurora TeleQ innehåller bland annat funktioner kopplade till journaler och kalendrar, och det går att sortera patientkontakter efter vårdbehov. Systemet skräddarsys beroende på vilka behov som finns.

Första steget mot internationalisering
I Sverige använder hälften av våra kommuner Aurora Innovations system. Det första klivet utanför Sveriges egna gränser skedde 2006 då systemet nådde Finland och idag arbetar sex stycken anställda där eftersom systemet fått ett fantastiskt genomslag på den Finska marknaden. Idag har Aurora Innovation dessutom öppnat kontor i Holland och Spanien.

– Våra tekniker kan sitta på kontoret i Uppsala och aktivera ett system i Barcelona, Bryssel eller var som helst i världen, berättar Katarina Svensson, vd för Aurora Innovation.

Katarina understryker dock att den personliga kontakten inte kan ersättas och hon berättar att hon har en del möten via Skype men att det blir en del resande då hon alltid träffar nya kunder på plats hos dem.

Tillväxtprogram med Almi
Det var för ett par år sedan som Aurora Innovation kom i kontakt med Almi genom ett tillväxtprogram som inkluderar både samarbeten med andra företag och föreläsningar.

– Föreläsningarna har ett brett innehåll och är bra påfyllning inom olika områden. Men allra bäst är kontakten med andra vd:ar. Att få deras syn på vårt företag utifrån deras erfarenheter har varit värdefullt, avslutar Katarina.

I Almis regi har de möjlighet att fortsätta träffas, och dessa träffar ger en god möjlighet till att skaffa ett större nätverk.

“Allra bäst är kontakten med andra vd:ar. Att få deras syn på vårt företag utifrån deras erfarenheter har varit värdefullt.“ – Katarina Svensson.

Vill du läsa mer om Aurora Innovations, företagets tillväxtresa och samarbetet med Almi Företagspartner? Klicka här

Foto: Anna Eriksdotter