Vakna Businesspark – en morgon med hållbarhet och lönsam tillväxt i fokus!

I tisdags var det dags för Almis och Vakna Uppsalas gemensamma tillväxtfrukost – Vakna Business Park. Temat denna morgon för alla Life Science-bolag var hållbar och lönsam tillväxt. Konferencier var åter igen Veronica Westerling från Vakna Uppsala. Morgonen gav många intressanta infallsvinklar på hållbarhet – med betoning på den hållbara företagaren.

Vakna Businesspark
Hållbarhet är något som varje företag bör tänka på, både i relation till medarbetare och till kunder.”
Tisdagen inleddes av vår vd Bengt-Åke Ljudén som satte hållbarhet och framtid som synonymer. De företag som finns idag skapar vår gemensamma framtid. Det är viktigt att vara hållbar som företagare för att säkra både sin egen och företagets framtid. Nästa person i rampljuset var Jan Claesson från Business Sweden. Jan berättade om vikten av CSR i företags internationalisering och gav alla rådet att: ”Våga säga nej när något verkar och omoraliskt och dåligt”.

Flera av våra erfarna affärsrådgivare fick ta plats på scenen, och gav sina infallsvinklar på hållbarhet. Många bra tips blev det, till företagaren som vill ha stöd i form av rådgivning, och till den som vill söka finansiellt stöd. Här följer tre punkter som vi faller för hos ett företag:

  1. Ett exellent team som arbetar hårt, åt samma håll, tillsammans
  2. Tjänsten eller produkten ska ge känslan av ett ”need to have” inte ”nice to have
  3. Det ska finnas en wow-faktor!

Mona Cunningham tipsade alla om Almis nya vd-nätverk där fokus kommer ligga på hållbart ledarskap. Nätverket startas inom kort! För att vara med ska du ha kommit en bit på tillväxtresan och vara intresserad av ledarskap i praktiken, företagskultur och utvecklingsprocesser.
Är du intresserad av att vara med i vd-nätverket? Hör av dig till oss! [Länk till: https://www.almi.se/Kontakt/Uppsala/

Adam Westerling från Vakna Uppsala, som själv är entreprenör, poängterade vikten av både ekonomisk och social hållbarhet för ledaren och entreprenören och pratade om att entreprenörer ofta är envisa och har svårt att ta hjälp, därför kör de ibland in i väggen. Han poängterade att det är bra att få lite andrum ibland, genom att ta den hjälp som finns att få med vissa delar.

Vakna Business P UlrikaMorgonen avslutades med ett samtal med Ulrika Hammarström Lüllmaa, vd för Scandinavian CRO, ett företag som haft en otrolig tillväxt de senaste åren. Scandinavian CRO har två gånger blivit utsett till Di Gasell!
Ulrika förklarade att det är viktigt att anpassa organisationen efter vad man ska göra och vad man vill uppnå, och att det är viktigt att ta hjälp på vägen i olika steg av tillväxtsresan. Almi har varit ett stöd för Scandinavian CRO sedan starten och just nu går de ett av våra tillväxtprogram. Hon uppmanar andra företagare till att våga ta hjälp och inte göra allt själv.
”Ensam är inte stark, ensam är bara ensam”, avslutar Ulrika. Något som vi verkligen håller med om.
Summeringen av morgonens tillväxtfrukost är att entreprenören och företagsledaren måste reflektera över hur de kan se till att vara hållbara som företagare för att både sig själva och för att företaget ska vara hållbara i sin framtid. Det är viktigt att våga ta hjälp längs tillväxtsresan, och kom ihåg att ensam inte är starkast.

 Läs mer om vår samarbetspartner Vakna Uppsala och hur vi på Almi kan hjälpa dig i ditt företags tillväxtresa.

#mustaschuppsala

Almi, Vakna Uppsala och Upsala Nya Tidning utmanar alla företag i Uppsala län att stödja kampen mot prostatacancer. Bidra till vår gemensamma insamling på vaknauppsala.se/mustaschuppsala och odla mustaschen under november! Fota dig med mustaschen och lägg upp bilden på Instagram under hashtaggen #mustaschuppsala
Den 7 december på UKK under Vakna Uppsala utser vi vinnaren och korar Uppsalas snyggaste mustasch.